Welke kalender moet ik kopen?

Een kalender kopen kan lastig zijn omdat er zo veel verschillende soorten zijn. Staande, liggende, dag, jaar of verjaardagskalender, je hebt tal van kalenders. Maar welke is nu het beste voor jou? Het gaat erom wat je met de kalender wilt, hoe je hem gaat gebruiken en wat je erop gaat schrijven.

Jaar kalender

Een jaar kalender is meestal om op te hangen maar je kan ze ook neerzetten. Op een jaarkalender kan je op 1 pagina het hele jaar zien. Alle maanden zijn erop te zien en zo kun je bijvoorbeeld snel zien welk weeknummer bij welke datum hoort of andersom en welke dag op welke datum is. vaak staan de vakanties op een jaarkalender. Op een jaarkalender schrijf je meestal niks.

4 maanden kalender

Op een 4 maanden kalender staan meestal ook precies de dagen van de week met de datum erbij en weeknummers. Op een 4 maanden kalender is soms wat ruimte om te schrijven maar meestal niet. Je kan deze kalender ophangen of neerzetten, net wat je wilt.

3 maanden kalender

De 3 maanden kalender is in principe hetzelfde als de 4 maanden kalender alleen heb je hier 4 pagina’s in plaats van 3. Dat maakt dat je extra ruimte hebt om te schrijven en dat gebeurt dan ook vaak op een 3 maanden kalender.

Week kalender

Op een week kalender zijn per week de dagen te zien en heb je vaak per dag ruimte om te schrijven, deze wordt vaak gebruikt om afspraken op te schrijven of om te onthouden wat er wanneer is gebeurd, waar is gewerkt, hoelang is gewerkt etc.   

Verjaardagskalender

Op een verjaardagskalender schrijf je verjaardagen. Hierop staan alleen de getallen van de dagen en niet de dag zelf zodat je hem ieder jaar weer opnieuw kan gebruiken. Op een verjaardagskalender houd je alleen de verjaardagen van kennissen, familie en vrienden bij. De verjaardagskalender hangt vaak in het toilet.

Bureaulegger kalender

Een bureaulegger kalender is zoals het woord al zegt een bureaulegger waarop een kalender is gedrukt. Je kan de bureaulegger gebruiken als place mat op je werkplak of bij je pc. Op een bureaulegger kalender kan je aantekeningen maken en hier staat vaak per week maand of jaar welke dag bij welke datum en weeknummer hoort.